Stadsnätsföreningen

Seniorsurfarna utses till årets bredbandsfrämjare 2023

Svenska Stadsnätsföreningen premierar varje år förtjänstfulla insatser i bredbandsbranschen genom att tilldela priserna årets stadsnät och årets bredbandsfrämjare. I samband med föreningens årskonferens i Malmö utsågs Utbildningsradions tv-program Seniorsurfarna till årets bredbandsfrämjare 2023.

– Jag tror att vi hjälper många att släppa den där skammen om att inte hänga med i den digitala utvecklingen och att man i stället vågar sig på saker som man inte har gjort tidigare. Jag tänker också att lärdomarna från programmet kan främja sociala relationer och på så sätt bryta den ensamhet som många äldre upplever i dag. Därför känns det extra roligt att programmet blir tilldelat det här priset, säger Kattis Ahlström, programledare för Seniorsurfarna.

Juryns motivering lyder:

Årets bredbandsfrämjare får priset för deras enastående insatser för att ge människor makt över kunskapen.

Genom sitt engagemang har de visat att internet, bank-id och appar inte behöver vara så komplicerat och har därigenom inkluderat människor som tidigare haft svårt att vara med i den digitala utvecklingen.

Genom att skapa ett tryggt rum med en portion humor och stark igenkänning, som fått mycket medial uppmärksamhet, där en äldre målgrupp får chansen att inte bli dumförklarad, banar Årets Bredbandsfrämjare väg för ett mer digitalt inkluderat samhälle.