Stadsnätsföreningen

Stokab utses till årets stadsnät 2023

Svenska Stadsnätsföreningen premierar varje år förtjänstfulla insatser i bredbandsbranschen genom att tilldela priserna årets stadsnät och årets bredbandsfrämjare. I samband med föreningens årskonferens i Malmö utsågs Stockholms stadsnät, Stokab, till årets stadsnät 2023.

åretsstadsnät_2023_stokab.jpg

–  Vi är mycket glada och stolta över detta fina pris. Ända sedan starten 1994 har vi på Stokab drivits av att möjliggöra framtida utveckling – för människor, företag och hela samhället genom vårt fibernät. Säkerhet, hållbarhet, innovation och att följa utvecklingen i såväl Sverige som Europa är delar av vår affärsstrategi. Det här priset är en bekräftelse på vårt arbete och vår drivkraft att säkerställa just detta, säger Joakim Larsson, vd för Stokab.

Juryns motivering lyder:

Årets stadsnät tilldelas en medlem i föreningen som har en lång och gedigen erfarenhet av stadsnätbranschen som sträcker sig över tre decennier.

I många år har stadsnätet satt Sverige på bredbandskartan även internationellt och med det visat att de kan konkurrera med städer runt om i Europa.

Genom sin ständiga vilja att utvecklas har årets vinnare länge legat i framkant, oavsett om det handlar om hållbarhetsfrågor, säkerhet eller att stärka infrastrukturens robusthet.

Stadsnätet arbetar aktivt med sin egen affärsutveckling för att fortsatt ta steget in i den digitala framtiden.